Maku

Kala-kasviscurry

15 min
5
0

Kala-kasviscurry

GL
MA
MU
0
5
Pikainen kalacurry syntyy nopsasti pakastekalasta. Kookosmaito ja mausteet maustavat ruoan intialaishenkiseksi curryksi.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 150 gseitiä (pakaste) (kuutioita)
  • 150 glohta (kuutioita, pakaste)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 200 gkasvissekoitusta (pakaste) (tai tuoreita, kuten Tuorekset thai wok)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlvettä
  • 1 rklkalakastiketta
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1/2 dllimettimehua
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (1/2 rkua)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista pikainen kalacurry näin:

Sulata kala kohmeiseksi. Viipaloi chili.

Kuullota kasviksia, chiliä ja inkivääriä öljyssä pari minuuttia. Sekoita joukkoon kurkuma, jeera ja suola.

Lisää vesi ja kalakastike. Keitä hetki. Lisää vielä kookosmaito ja kalakuutiot. Anna kiehua 3 minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä.

Mausta limettimehulla. Hienonna pinnalle korianteria.

Tarjoa nopea kalacurry keitettyjen nuudeleiden tai riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä