Kala-juustonyytit

45 min
5
0

Kala-juustonyytit

GL
MU
0
5
Kypsennä kala nyyteissä vihannesten ja sulatejuuston kanssa. Ihanat, pehmeänmakuiset kalanyytit maistuvat uusien perunoiden tai salaatin kera.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gvaaleaa kalaa (ahventa, kuhaa tai siikaa)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplpurjoa
  • 400 gparsakaalia
  • 4 rkltuoretta tilliä
  • 60 gsulatejuustoa (Koskenlaskija viherpippuri)
  • 1/4 tlroseepippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Paloittele kalafileet. Mausta ne sitrusmehulla, suolalla ja pippurilla. Jaa kalapalat leivinpaperiarkeille.

Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Lisää kalapalojen päälle purjoa ja parsakaalia sekä silputtua tilliä ja kuutioitua sulatejuustoa. Taittele tiiviiksi paketeiksi ja nosta paketit uunipellille.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Anna nyyttien vetäytyä hetki ja avaa ne varovasti. Viimeistele roseepippurilla.

Tarjoa salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä