Maku

Kala-fenkolipata

35 min
GL
MA
MU
5
0

Keväisen kevyeen kalapataan sopii parhaiten tuore kala. Tässä kirkasliemisessä kalapadassa maistuu fenkoli, jonka anikseen vivahtava maku tekee yhdessä sitruunan kanssa liemestä raikkaan. Testaa sinäkin!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsiikaa (fileetä, tai ahvenfileetä)
  • 1/2 tlmerisuolaa (hienoa)
  • 1 kplfenkolia (iso, tai 2 pientä)
  • 1/2 kplpurjoa (valkoinen osa)
  • 5 kplperunaa (kiinteää)
  • 1 rklruokaöljyä
  • 5 dlkalalientä (fondista)
  • 1/4 kplkurkkua
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 3 rkltuoretta tilliä (tai ruohosipulia, silputtuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista kala-fenkolipata näin:

Leikkaa kalafileet isohkoiksi paloiksi ja mausta ne suolalla.

Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja paloittele perunat.

Kuullota fenkolia muutamia minuutteja öljyssä paistokasarissa. Lisää perunat, purjo ja kalaliemi. Kypsennä pataa kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

Kuutioi kurkku. Lisää pataan kurkut ja kalapalat. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Mausta sitruunalla ja pippurilla.

Lisää kala-fenkolipadan pinnalle reilusti yrttisilppua.

* Jos kalapadan ei tarvitse olla maidoton, voit lisätä pinnalle nokareen ranskankermaa (kuvassa).

MITÄ PIDIT?
5