Maku

Kala-äyriäisruukut

45 min
0
0

Kala-äyriäisruukut

MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gmustekalaa
  • 100 gsinisimpukoita
  • 100 gkatkarapuja (pakaste)
  • 200 glohifileetä
  • 150 gtuoretta tonnikalaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 75 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 kplkesäsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplkukkakaalia
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dlvermuttia
  • 2 rklkalafondia
  • 100 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Sulata ja valuta mustekalat, simpukat ja katkaravut. Valuta sulamisneste tarkkaan pois ja siirrä ainekset isoon kulhoon.

Kuutioi mustekalojen ja äyriäisten joukkoon tuoreet kalafileet ja sekoita joukkoon suola ja pippuri. Paloittele kylmäsavulohi. Silppua sipulit varsineen, pese ja paloittele porkkanat. Puhdista ja paloittele kukkakaali. Sekoita aineet kalapalojen joukkoon.

Pese sitruuna ja raasta siitä keltainen kuoriosa. Halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehut. Kääntele kuoriraaste, sitruunamehu sekä yrttisilppu kalaseokseen.

Jaa kalaseos kuuteen (à 4 dl) uuninkestävään annosvuokaan. Sekoita keskenään viini, vermutti ja fondi. Jaa liemi vuokiin.

Voitele yksi filotaikinalevy rasvalla ohuesti, taita ja voitele pinta vielä kerran. Kääri laskostettu tai rutistettu levy kiekoksi ja nosta se kalapalojen päälle annoskulhoon. Toimi loppujen levyjen kanssa samoin. Paista kala-äyriäisruukut 175 asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Nauti kala-äyriäisruukkujen seurana riisiä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä