1. Leikkaa lohifilee nahattomaksi fileointiveitsellä. Leikkaa kalafilee neljään palaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla.
2. Sulata pakastepavut. Jos pavut ovat tuoreita, keitä niitä 2 minuuttia kiehuvassa vedessä. Vaihtoehtoisesti viipaloi kesäkurpista hyvin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös kypsät perunat noin ½ sentin paksuisiksi viipaleiksi.
3. Mausta ranskankerma suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
4. Levitä työpöydälle neljä leivinpaperiarkkia. Nosta jokaisen arkin keskelle kasa perunoita ja kesäkurpitsaviipaleita tai papuja limittäin. Lisää kasviksille 2–3 ruokalusikallista ranskakermaa.
5. Nosta päälle lohifileet. Halutessasi viimeistele paketit kapriksilla, purjosuikaleilla ja tuoreella tillillä.
6. Taita arkin kaksi vastakkaista reunaa yhteen ja laskosta ne yhdessä 2–3 kertaa 2 sentin levyiseksi taitokseksi. Käännä jäljelle jääneet aukinaiset päät paketin alle.
7. Nosta paketit uunipellille ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Nosta paketit lautasille. Saa avata!
Kotivinkki 3/2014