Kotivinkki

Kaktuskuppikakut – nämä suloiset leivonnaiset tuovat hymyn huulille!

40 min
KA
5
0

Kaktuskuppikakut kääntävät taatusti katseet kahvipöydässä. Piimällä mehevöitettyjen kuppikakkujen päälle pursotetaan upeasti kukkivat kaktukset.
Tulosta
Teksti Jinna Lappalainen, Jonna Ahonen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (14 kpl)

Kuppikakut

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • ¾ tl ruokasoodaa
  • 2kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 1 dlhienoa sokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • ½ dl öljyä
  • 1 dlpiimää (huoneenlämpöisenä)

Kuorrute

  • 225 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 5–5 ½ dl tomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1–2 tl maitoa
  • vaaleanpunaista ja vihreää elintarvikeväriä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kaktuskuppikakut leivotaan näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Mittaa jauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda kulhoon ja sekoita haarukalla. Mittaa toiseen kulhoon kananmunat, sokerit, öljy ja piimä. Vatkaa hyvin ja kaada seos kuivien aineiden päälle. Sekoita mutta älä ylivatkaa, jotta muffineista ei tule sitkeitä.
  2. Täytä 14 muffinivuokaa puoleen väliin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
  3. Jäähdytä ja valmista kuorrute. Mittaa pehmeä voi kulhoon ja vatkaa muutama minuutti sähkövatkaimella. Lisää tomu- ja vaniljasokeri vähitellen. Vatkaa loppuvaiheessa maito joukkoon.
  4. Ota pieni määrä kuorrutetta toiseen kulhoon ja sekoita siihen muutama tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä. Sekoita loppuun kuorrutteeseen vihreää elintarvikeväriä. Kaavi vihreä kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kuorrutetta suoraan ylöspäin kaktuksiksi. Pursota kaktusten päihin kukat vaaleanpunaisella kuorrutteella ja pienemmällä tähtityllalla.

Vinkki!

Kaktusten pursottamiseen sopii metallinen 16–18-sakarainen ja kukkien kuusisakarainen tähtitylla.

MITÄ PIDIT?
5