Maku

Kaksi makaronilaatikkoa

50 min
0
0

Kaksi makaronilaatikkoa

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 50 gsipulia
  • 100 glampaan jauhelihaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 kplpaprikaa (suikaloituna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 1/4 tljuustokuminaa

Lisäksi

  • 5 dltäysjyväpastaa
  • 2 1/2 dlrasvatonta maitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pinnoitetulla pannulla. Lisää soijakastike ja mustapippuri ja kaada hieman yli puolet jauhelihaseoksesta sivuun odottamaan. Lisää lopun jauhelihan joukkoon loput mausteet sekä paprikasuikaleet.

Annostele pieniin vuokiin kerroksittain pastaa ja jauhelihaseosta. Tee toinen makaronilaatikko maustamattomasta jauhelihasta, toinen maustetusta.

Sekoita maidon joukkoon muna ja suola. Tasaa munamaito makaronilaatikoille ja paista annoksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.

•Maistele makaronilaatikkoa perinteisesti ketsupin tai modernisti pähkinädipin kanssa. Tarjoa seurana salaattia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä