Kotivinkki

Kaivurityömaakakku

3.3
0

Kaivurityömaakakku

Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

TUMMA KAKKUPOHJA:

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4kananmunaa (keskikokoista)
  • 1½ dlsokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta

VANILJAMAITO KOSTUTUKSEEN:

  • 2 rklvaniljasokeria
  • 1½ dlmaitoa

KERMA-RAHKATÄYTE:

  • 2 dlvaahtoutuvaa kermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • ¾ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi:

  • 2-3 dlsäilykepersikanpaloja

MAITOSUKLAAKUORRUTE:

  • 200 gmaitosuklaata
  • 1 dlvispi- tai kuohukermaa

KORISTELUUN:

  • suklaarusinoita
  • kaivinkone ja legoukkoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

TUMMA KAKKUPOHJA
1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 23–25 sentin kakkuvuoka. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla pohjaa myöten nostellen.

3. Kaada taikina vuokaan.Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten mielellään ritilän päälle jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakkupohja liinalla, jotta se ei pääse kuivumaan.

4. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Alin voi olla hieman muita paksumpi. Suojaa kakkulautasen reunat neljällä leivinpaperisuikaleella (ks. kuva vasemmalla). Nosta alin kerros vadille suikaleiden päälle. 

VANILJAMAITO
1. Sekoita vaniljasokeri maitoon.

KERMARAHKATÄYTE

1. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja persikan palat.

2. Mausta täyte sokereilla

MAITOSUKLAAKUORRUTE

1. Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä tiuhaan sekoitellen.

2. Kaada suklaakuorrute täytetyn kakun päälle ja valuta sieltä reunoille. Levitä reunoille metallilastalla. Anna hyytyä jääkaapissa ja koristele.

Vinkki!

KV 8/12 Kuva: Sami Repo

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä