Kahvipantteri-leivokset

55 min
5
0

Kahvipantteri-leivokset

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 palaa)

Pohja

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkevytmaitoa

Lisäksi

  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklpikakahvijauhetta

Kuorrutus

  • 4 dltomusokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlpikakahvijauhetta
  • 3 rklkahvijuomaa
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Koristeluun

  • 50 gsuklaakonvehteja (kahvipavun muotoisia)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista pohja. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja maitoa.

Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita maitoon kaakaojauhe ja murukahvi. Lisää seos taikinaan.

Levitä puolet vaaleasta taikinasta leivinpaperin päälle uunipannulle, ei aivan reunoja myöten, koska taikina leviää uunissa. Nostele tumma taikina lusikalla pilkuiksi vaalean taikinan päälle. Levitä loput vaaleasta taikinasta ”huolimattomasti” päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Nosta kypsä pohja uunista ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä tasaiseksi, älä keitä. Leikkaa kakkupohja neliöiksi. Levitä lämmin kuorrutus paloille niin, että se vähän valuu reunoilta. Koristele kahvipantteri-kakku kahvipapumakeisilla. Anna kuorrutuksen hieman jähmettyä ja tarjoa kahvipantteri-leivokset kahvin kanssa.

•Voit tehdä kuorrutusta 1 1/2 -kertaisen annoksen, jos haluat kuorrutuksesta oikein runsaan.

•Kahvipapumakeisten asemesta voit ripottaa vielä pehmeän kuorrutuksen päälle suklaanonparelleja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä