Maku

Kahvinen kirsikkamalja

15 min
0
0

Kahvinen kirsikkamalja

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gsavoiardikeksejä

Kostutus

  • 1 dlkahvijuomaa
  • 1/2 dlkahvilikööriä

Cappuccino-vaniljakastike

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklperunajauhoja
  • 12 gpikakahvijauhetta (cappuccino)
  • 1 rklvaniljasokeria

Lisäksi

  • 90 gkirsikoita (säilyke)

Koristeluun

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin kastike. Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset. Kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee, älä keitä. Nosta kattila vesialtaaseen kylmään veteen ja anna kastikkeen jäähtyä välillä sekoittaen. Säilytä jääkaapissa käyttöön asti.

Valuta kirsikat. Ota 4 kirsikkaa koristeluun, halkaise loput. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Kasta keksit nopeasti lautasella kahvi-likööriseokseen ja katkaise kahteen osaan.

Kerrostele annosastioihin kostutettuja keksejä, cappuccino-vaniljakastiketta, kermavaahtoa ja kirsikoita. Lisää päällimmäiseksi kermavaahtoa ja koristele kirsikoilla. Tarjoa kahvinen kirsikkamalja heti.

•Vaihda kirsikoiden tilalle esim. kuutioituja säilykeaprikooseja tai sulatettuja pakastevadelmia.

•Voit tehdä kahvisen kirsikkajälkiruoan myös yhteen isompaan astiaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä