Maku

Kahvi-suklaasemifreddo

4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
4 h
MU
GL
5
0
Julkaistu 7.1.2007


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 2 kplliivatelehteä
  • 1 1/2 dlkahvijuomaa
  • 100 gtummaa suklaata (cappuccino)
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1/2 dlmantelilikööriä
  • 3 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 1 dlmantelilastuja (paahdettuna)
Tulosta

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa hieman jäähtynyt kahvi-liivateseos ja sulatettu suklaa mascarponen tai tuorejuuston joukkoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä likööri ja vatkaa hyvin. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita kolmessa erässä mascarponeseokseen.

Lusikoi seos annosastioihin tai yhteen isompaan, matalaan astiaan. Peitä astiat alumiinifoliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä noin 4 tuntia.

Ota sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele kahvi-suklaasemifreddon pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

•Tarjoa kahvi-suklaasemifreddo kahvisiirapin kanssa.

Kommentoi »