Maku

Suklaa-appelsiinikakku – kahden suklaan herkku vie kielen mennessään

1 h 40 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
50 min
Suklaa-appelsiinikakku maistuu varmasti suklaanystäville, sillä kuorrutukseen ja koristeluun käytetään kahta eri suklaalaatua. Kostutusliemessä on myös vivahteita muista sitruksista.
KA
4.2
8
Julkaistu: 30.3.2008


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 175 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 kplappelsiinia (raastettu kuori)
  • 1 kpllimettiä (raastettu kuori)

Kostutusliemi

  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 kpllimettiä (mehu)
  • 2 rklsitruslikööriä
  • 1 dlsokeria

Kuorrutus

  • 200 gmaitosuklaata

Koristeluun

  • 100 gvalkosuklaata
Tulosta

Suklaa-appelsiinikakku valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota Ø 20 cm vuoka.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkea. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kuoriraasteet. Nostele jauhoseos varovasti taikinaan. Paista pohjaa 45–50 minuuttia. Pohja on kypsä, kun se on väriltään kullanruskea ja irtoaa vuoan reunoista.
  4. Valmista kostutusliemi kakun kypsyessä. Sekoita mehut, likööri ja sokeri keskenään. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Tee kypsän kakkupohjan pintaan reikiä cocktailtikulla ja lusikoi liemi hitaasti kakun pinnalle. Jätä appelsiinikakku jäähtymään vuokaansa, ja irrota se vasta täysin jäähtyneenä.
  5. Sulata maitosuklaa lempeästi vesihauteessa. Jos haluat paksun suklaakuorrutteen, käytä enemmän suklaata. Levitä seos jäähtyneen kakkupohjan päälle ja reunoille. Anna jähmettyä ennen tarjoilua. Koristele suklaa-appelsiinikakku valkosuklaaraasteella.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen appelsiinikakun resepti!

8 kommenttia