Maku

Kahden lohen pyörykät

40 min
3.3
0

Kahden lohen pyörykät

Kahden lohen pyörykät ovat lapsille maistuva joulun kalapöydän herkku. Voit tarjota kylmäsavulohella maustetut lohipyörykät kylminä ja lämpiminä.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja (ruis)
  • 500 glohifileetä
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista kahden lohen pyörykät näin:

Sekoita kerma ja korppujauhot monitoimikoneen kulhossa.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Lisää kala, muna, sitruunamehu, suola ja pippuri monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi massaksi.

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.

Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Paista kahden lohen pyöryköitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

* Jos et tarjoa kalapyöryköitä saman tien, säilytä ne jääkaapissa, ja kuumenna tarvittava määrä paistamalla nopeasti voissa ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä