Maku

Kahden kerroksen mansikkaleivokset

35 min
0
0

Kahden kerroksen mansikkaleivokset

Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Vaalea leivospohja

  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Suklaapohja

  • 350 gmurotaikinaa (pakaste) (suklaa)

Väliin

  • 1 dlhilloa (aprikoosi)

Päälle

  • 2 1/2 dlkuohukermaa
  • 63 gvaniljakastikeaineksia
  • 2 dlvaniljajogurttia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 5 dlmansikoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Tee vaalea leivospohja. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja hetken päästä käsin vaivaten keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikinaseos leivinpaperille ja kauli siitä noin 20 × 30 cm:n kokoinen ohut levy.
Levitä päälle hilloa ohueksi kerrokseksi.
Kauli sulaneesta pakastepikkuleipätaikinasta vastaavankokoinen ja -paksuinen levy leivinpaperille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja paista siitä erikseen pikkuleipiä.
Siirrä levy leivinpaperia apuna käyttäen hillokerroksen päälle.
Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia, tai kunnes keksipohjat ovat kypsiä ja saaneet kaunista paistoväriä. Anna jäähtyä.
Sekoita keskenään vaniljakuorrutteen ainekset ja anna turvota viileässä noin 10 minuuttia.
Levitä vaniljatäyte jäähtyneen leivospohjan päälle. Paloittele halutessasi valmiiksi annospaloiksi ja koristele pinta mansikkaviipaleilla.
Nosta viileään ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä