Kotivinkki

Kahden kaalin keitto

0
0

Kahden kaalin keitto

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 ghapankaalia
  • 700 gvalkokaalia
  • 1porkkana
  • 1sipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1-1½ rklcurrya
  • 1 lvettä
  • 2kasvisliemikuutiota
  • 2maustekurkkua
  • 300–400 gmakkaraa, siskonmakkaraa
  • 300–400 gchorizoa
  • 300–400 gbratwurstia

LISÄKSI:

  • (tuoretta persiljaa)
  • (120 g smetanaa)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa valkokaali noin 1–2 cm paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana, kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, porkkanat ja curry. Kuumenna sekoittaen, kunnes sipuli hieman pehmenee.

3. Lisää valkokaali, vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna neste kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt sopivasti. Jätä kaaliin hieman puruvaraa.

4. Lisää suikaloitu hapankaali ja maustekurkut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi.

5. Paloittele makkarat ja lisää ne keittoon. Pursota siskonmakkara pieninä paloina kuumaan keittoon. Anna kiehahtaa.

6. Ripottele pinnalle halutessasi tuoretta persiljaa. Tarjoa keitto smetananokareen kanssa.

Vinkki!

Vinkki:Valmista keitto makkarakeittona tai kasvisversiona. Molemmat toimivat mainiosti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä