Kotivinkki

Kahden kaalin keitto

{
Aktiivinen
Passiivinen
4
0
Julkaistu 8.6.2011


Reseptin ainekset

  • 400 ghapankaalia
  • 700 gvalkokaalia
  • 1porkkana
  • 1sipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1-1½ rklcurrya
  • 1 lvettä
  • 2kasvisliemikuutiota
  • 2maustekurkkua
  • 300–400 gmakkaraa (siskonmakkaraa, chorizoa tai bratwurstia)

Lisäksi

  • tuoretta persiljaa
  • 120 gsmetanaa
Tulosta

1. Leikkaa valkokaali noin 1–2 cm paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana, kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, porkkanat ja curry. Kuumenna sekoittaen, kunnes sipuli hieman pehmenee.

3. Lisää valkokaali, vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna neste kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt sopivasti. Jätä kaaliin hieman puruvaraa.

4. Lisää suikaloitu hapankaali ja maustekurkut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi.

5. Paloittele makkarat ja lisää ne keittoon. Pursota siskonmakkara pieninä paloina kuumaan keittoon. Anna kiehahtaa.

6. Ripottele pinnalle halutessasi tuoretta persiljaa. Tarjoa keitto smetananokareen kanssa.

Vinkki!

Valmista keitto makkarakeittona tai kasvisversiona. Molemmat toimivat mainiosti.

Kommentoi »