Maku

Kahden kaalin gratiini

40 min
3.8
3

Kahden kaalin gratiini

MU
KA
3
3.8
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gkukkakaalia
  • 400 gparsakaalia

Keittämiseen

  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa

Gratiinikastike

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlkasvislientä (tai kaalien keitinlientä)
  • 100 gsulatejuustoa (Koskenlaskija)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Pese kaalit ja irrota kukinnot varsista. Paloittele varret reiluiksi lohkoiksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes kaalit ovat napakan kypsiä (veden ei tarvitse peittää kaaleja kokonaan, osa kypsyy kuumassa höyryssä).

Valuta keitinliemi talteen. Kumoa kaalit voideltuun uunivuokaan.

Valmista gratiinikastike. Sekoita öljy ja jauhot pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna sekoittaen. Kaada joukkoon maito ja kaalien keitinliemi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia. Liuota samalla joukkoon sulatejuusto paloina ja mausta gratiinikastike.

Kaada gratiinikastike kaalien päälle ja gratinoi 200-asteisessa uunissa hieman keskitasoa ylempänä noin 15 minuuttia. Tarjoa kahden kaalin gratiinia keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä