4(26)
Kahden kaalin gratiini
Munaton
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Julkaistu 29.8.2013
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gkukkakaalia
400 gparsakaalia
Keittämiseen
5 dlvettä
1 tlsuolaa
Gratiinikastike
2 rklrypsiöljyä
3 rklvehnäjauhoja
2 dlkevytmaitoa
2 dlkasvislientä (tai kaalien keitinlientä)
100 gsulatejuustoa (Koskenlaskija)
3/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Pese kaalit ja irrota kukinnot varsista. Paloittele varret reiluiksi lohkoiksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes kaalit ovat napakan kypsiä (veden ei tarvitse peittää kaaleja kokonaan, osa kypsyy kuumassa höyryssä).

Valuta keitinliemi talteen. Kumoa kaalit voideltuun uunivuokaan.

Valmista gratiinikastike. Sekoita öljy ja jauhot pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna sekoittaen. Kaada joukkoon maito ja kaalien keitinliemi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia. Liuota samalla joukkoon sulatejuusto paloina ja mausta gratiinikastike.

Kaada gratiinikastike kaalien päälle ja gratinoi 200-asteisessa uunissa hieman keskitasoa ylempänä noin 15 minuuttia. Tarjoa kahden kaalin gratiinia keitettyjen perunoiden kanssa.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.