Kääretorttu viherherukkatäytteellä

30 min
4
0

Kääretorttu viherherukkatäytteellä

KA
0
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 dlviherherukoita

Täyte

  • 300 gtuorejuustoa
  • 1 1/2 dlkinuskikastiketta

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Perinteinen kääretorttu hurmaa aina! Täytteessä maistuvat raikkaat herukat ja makea kinuski.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle (35 × 42 cm) ja ripottele päälle viherherukat. Paista 225asteessa 6–8 minuuttia.
Kumoa kääretorttupohja ylösalaisin puhtaalle keittiöpyyhkeelle tai leivinpaperille. Poista leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kinuskikastike.
Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu pitkän sivun puolelta tiiviiksi rullaksi ja jätä saumakohta alle.
•Herkullisten viherherukoiden sijasta voit käyttää kääretortussa myös muita herukoita.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä