Kotivinkki

Kaaliwokki – superhelppoon arkiruokaan uppoaa roppakaupalla suikaloituja kasviksia

20 min
MA
MU
2.6
0

Kaaliwokki on täynnä hyviä kasviksia ja ihanaa makua! Helppo arkiruoka on lautasilla alle puolessa tunnissa. Voit myös halutessasi listä mukaan lihaa, katkarapuja tai tofua sekä nuudeleita.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Kaaliwokki

  • 1pieni parsakaali
  • 1pieni kukkakaali
  • 300 gkeräkaalia
  • ½ purjo
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chili
  • 2 rklrypsiöljyä

Kastike

  • 1limen mehu
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Lisäksi

  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • 1 dltuoretta korianteria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kaaliwokki valmistuu näin:

  1. Paloittele parsa- ja kukkakaali pieniksi nupuiksi, pilko myös varret. Suikaloi keräkaali.
  2. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuori ja raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili.
  3. Kuumenna öljy vokkipannussa tai paistokasarissa ja lisää ensin kukka- ja parsakaalit. Vokkaa muutama minuutti ja lisää sitten loput kaalit, purjo, valkosipuli ja chili. Kääntele muutama minuutti. Sekoita kastike joukkoon.
  4. Lisää lopuksi suolapähkinät. Viimeistele kaaliwokki korianterilla.

Vinkki!

Jos haluat kaaliwokista ruokaisamman, keitä joukkoon riisi- tai munanuudeleita.

MITÄ PIDIT?
2.6