Kotivinkki

Kaalisalaatti – astetta parempi lisukesalaatti maustetaan itämaisessa hengessä inkiväärillä, korianterilla ja maapähkinäkastikkeella

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Kaalisalaatti maistuu niin grilliherkkujen kuin erilaisten arkiruokienkin kanssa. Itämaisittain maustetusta kaalisalaatista saa kivan kaverin esimerkiksi makkaroille tai grillatulle vesimelonille.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (6 annosta)

Kaalisalaatti

  • 800 gvarhaiskaalia
  • 1suippopaprika
  • 1porkkana (iso)
  • 2kevätsipulia
  • 1 rklraastettua inkivääriä
  • 1 rkukorianteria

Maapähkinäkastike

  • 3 rklriisiviinietikkaa
  • 2 rklsileää maapähkinävoita (makeuttamatonta)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklvettä
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlSriracha-chilikastiketta
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Kaalisalaatti valmistuu näin:

  1. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprika, raasta porkkana karkealla terällä ja viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki salaatin aineet kulhossa.
  4. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »