Kaalipiirakka (Kapsapirukas)

2 h 45 min
3.3
0

Kaalipiirakka (Kapsapirukas)

KA
0
3.3
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 dlkermaviiliä

Täyte

  • 750 gkeräkaalia
  • 200 gsipulia
  • 75 gvoita
  • 2 rklhunajaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplkeitettyä munaa
  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 45 min

Hiero voi, vehnäjauhot, suola ja sokeri muruiksi. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Suikaloi kaali ja kuoritut sipulit. Sulata voi suuressa kattilassa ja nosta suikaleet paistumaan. Kääntele seosta hetki, laske sitten lämpö minimiin ja peitä kattila kannella. Anna kaalin hautua silloin tällöin sekoitellen, kunnes se on pehmeää, noin tunnin ajan. Nosta lämpötilaa ja lisää hunaja, sitruunamehu, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Haihduta mahdollisesti irtoavaa nestettä, kunnes seos on kuivahkoa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Lisää joukkoon yksi keitetty, hienonnettu muna, sekä yksi raaka muna. Tarkasta täytteen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 35×30 sentin levyksi. Jätä pieni pala taikinaa halutessasi koristeluun. Nosta taikinalevy pellille leivinpaperin päälle ja levitä kaalitäyte levyn keskelle. Nosta reunat ylös ja nipistele sauma kiinni. Nipistele myös päädyt mahdollisimman tiukkaan kiinni. Tee ylimääräisestä taikinasta piirakalle koristeita, voitele piirakka munalla ja pistele muutama höyryaukko kaalipiirakan pintaan.

Paista kaalipiirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes se on kauniisti ruskettunut. Kääri kuuma kaalipiirakka folioon ja nosta päälle muutama leivinliina, jotta kaalitäyte saa vielä hautua jälkilämmössä.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä