Maku

Kaalipihvit kreikkalaisittain

45 min
KA
GL
3.57
0


 

Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (16 kpl)

  • 250 gvalkokaalia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 230 gkikherneitä (säilyke)
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 rklsiirappia
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Pese ja suikaloi valkokaali. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää kaali ja valkosipulit. Paista hiljalleen, kunnes kaali on vähän pehmennyt.

Jauha valutetut kikherneet jogurtin kanssa tahnaksi. Lisää munat, maissitärkkelys, sitruunamehu ja siirappi.

Murenna sekaan feta ja mausta seos. Kääntele joukkoon haaleaksi jäähtynyt kaali.

Paista taikinasta kaalipihvejä lettupannulla öljyssä keskilämmöllä.

Tarjoa kreikkalaiset kaalipihvit tomaatti-sipulisalsan ja paksun jogurtin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.57