Kotivinkki

Kaalipannu – kookosmaidolla ja teriyakikastikkeella maustettu arkiruoka vie vegaaniselle makumatkalle

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
Kaalista, porkkanasta ja nyhtiksestä valmistat hetkessä aasialaisen kaalipannun, jonka voi tarjota simppelisti suoraan pannulta.
KA
VE
0
0
Julkaistu 12.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 500 gkeräkaalia
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1punainen chili
  • 2 cm:npala inkivääriä
  • 240 gkasviproteiinivalmistetta (esim. Nyhtökaura nude)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 250 mlkookosmaitoa (18 % rasvaa)
  • 1 dlteriyakikastiketta
  • ½ tlmustapippuria

Viimeistely

  • thaibasilikaa tai korianteria
  • limelohkoja
Tulosta

Kaalipannu – ohje:

  1. Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkanat raastimen isommalla terällä. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Ruskista nyhtökaura tilkassa öljyä. Lisää sipulit, chili, inkivääri, kaalisuikaleet ja porkkanaraaste. Paista käännellen 5 minuuttia.
  4. Lisää kookoskerma, teriyakikastike ja mustapippuri. Hauduta kaalipannua välillä sekoittaen 15–20 minuuttia. Viimeistele tuoreyrteillä ja puristetulla limenmehulla.

Vinkki!

Ruokaan sopii kasviproteiinivalmisteen sijaan myös naudan, possun tai broilerin jauheliha.

Kommentoi »