Kaalipannu – kookosmaidolla ja teriyakikastikkeella maustettu arkiruoka vie vegaaniselle makumatkalle
35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
Kaalista, porkkanasta ja nyhtiksestä valmistat hetkessä aasialaisen kaalipannun, jonka voi tarjota simppelisti suoraan pannulta.
KA
VE
0
Kuvat
Julkaistu 12.1.2023

Kaalipannu – kookosmaidolla ja teriyakikastikkeella maustettu arkiruoka vie vegaaniselle makumatkalle
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gkeräkaalia
- 2porkkanaa
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1punainen chili
- 2 cm:npala inkivääriä
- 240 gkasviproteiinivalmistetta (esim. Nyhtökaura nude)
- 1 rklrypsiöljyä
- 250 mlkookosmaitoa (18 % rasvaa)
- 1 dlteriyakikastiketta
- ½ tlmustapippuria
Viimeistely
- thaibasilikaa tai korianteria
- limelohkoja
Kaalipannu – ohje:
- Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkanat raastimen isommalla terällä. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri.
- Ruskista nyhtökaura tilkassa öljyä. Lisää sipulit, chili, inkivääri, kaalisuikaleet ja porkkanaraaste. Paista käännellen 5 minuuttia.
- Lisää kookoskerma, teriyakikastike ja mustapippuri. Hauduta kaalipannua välillä sekoittaen 15–20 minuuttia. Viimeistele tuoreyrteillä ja puristetulla limenmehulla.
Vinkki!
Ruokaan sopii kasviproteiinivalmisteen sijaan myös naudan, possun tai broilerin jauheliha.

Kaaliröstipelti tuo vaihtelua pizzaperjantaihin! Kyssäkaali ja lehtikaali sujahtavat rapeaan peltiruokaan täydellisesti
Maku

Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!
Maku

Kermajuusto-kaalirisotto – kolme kaalia ja juusto kohtaavat syksyn muhevimmassa risotossa!
Maku

Kasviskaalikeitto – perinteisen kaalisopan vegeversio saa ruokaisuutta linsseistä
Maku

Kaaliburritot – kietaise kaalinlehden sisään mausteinen kanatäyte
Maku

Kulhollinen lämpöä! Korealainen kaalikeitto tarjoaa arkiruokalistalle kaivattua potkua ja sopivaa tulisuutta
Maku

Jogurtti-kaalikeitto – bloggaaja Gelawej Viyanin reseptillä hurmaat illallisvieraat alkuruoasta alkaen
Maku

Marinoitu punakaali − mehukkaan lisukesalaatin juju on kaalisuikaleisiin hierottu suola
Maku