Maku

Kaalikäärylekeitto

25 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (4 annosta)

  • 160 gkurttu- eli savoijinkaalia

Täyte

  • 150 gkatkarapuja (pakaste)
  • 100 gsiitakesieniä
  • 1 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlkalakastiketta
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 dltäysjyväriisiä (keitettynä)

Liemi

  • 6 dlkalalientä
  • 1/2 kplsitruunaruohoa (silputtuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Höyrytä savoijinkaalin lehdet kevyesti ja leikkaa paksut lehtiruodit pois.

Hienonna katkaravut ja silppua siitakesienet sekä sipulit. Sekoita ne mausteiden kanssa kypsään riisiin. Jaa täyte savoijinkaalinlehdille ja kääri kaalinlehdet kääryleiksi. Kiinnitä hammastikulla tai sido narulla.

Kuumenna kalaliemi ja hienonnettu sitruunaruoho. Nosta kaalikääryleet liemeen kiehumaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua koosta riippuen 5–7 minuuttia. Tarjoa kaalikääryleet liemineen.

MITÄ PIDIT?
0