Maku

Kaalikäärylekeitto

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
GL
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 5.11.2005


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 160 gkurttu- eli savoijinkaalia

Täyte

  • 150 gkatkarapuja (pakaste)
  • 100 gsiitakesieniä
  • 1 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlkalakastiketta
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 dltäysjyväriisiä (keitettynä)

Liemi

  • 6 dlkalalientä
  • 1/2 kplsitruunaruohoa (silputtuna)
Tulosta

Höyrytä savoijinkaalin lehdet kevyesti ja leikkaa paksut lehtiruodit pois.

Hienonna katkaravut ja silppua siitakesienet sekä sipulit. Sekoita ne mausteiden kanssa kypsään riisiin. Jaa täyte savoijinkaalinlehdille ja kääri kaalinlehdet kääryleiksi. Kiinnitä hammastikulla tai sido narulla.

Kuumenna kalaliemi ja hienonnettu sitruunaruoho. Nosta kaalikääryleet liemeen kiehumaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua koosta riippuen 5–7 minuuttia. Tarjoa kaalikääryleet liemineen.

Kommentoi »