Maku

Kaalikääretorttu – tee syksyn suosikkiruoka uudella tavalla

1 h 45 min
4.3
1

Kaalikääretorttu – tee syksyn suosikkiruoka uudella tavalla

GL
1
4.3
Kaalikääryleiden ihana maku, mutta uusi helpompi tapa tehdä. Rullaa jauhelihatäyte kaalinlehtien väliin kääretortun tapaan.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kplvalkokaali (8 kokonaista lehteä ja 3 dl kaalia hienonnettuna täytteeseen)

Täyte

  • 1/2 dlpuuroriisiä
  • 1 rklliha- tai kasvisfondia
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 400 gnauta-sikajauhelihaa
  • 1 kplmuna
  • 1/2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 rklsiirappia
  • 2 dlpersiljaa hienonnettuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 2 rklvoita
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaali suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Nosta lehdet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan ja anna jäähtyä. Valuta loput kypsästä kaalista. Hienonna 3 desiä kaalin pieniä sisälehtiä täytteeksi.

Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla voissa.

Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon jauheliha, sipuli, muna, kerma, siirappi, persilja ja mausteet.

Levitä 8 kaalinlehteä leivinpaperin päälle suorakaiteeksi (noin 35 x 25 cm), niin että lehdet ovat pari senttiä limittäin.

Levitä täyte levylle tasaisesti ja kääri kääretortun tapaan isoksi rullaksi. Vedä rulla leivinpaperin avulla uunipannulle. Vuole rullan pinnalle voilastuja ja valuta päälle siirappia.

Kypsennä kaalikääretorttua 175 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Valele kaalikääryleitä välillä kaalin paistoliemellä. Viipaloi ja tarjoa puolukoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä