Kaalikääretorttu – tee syksyn suosikkiruoka uudella tavalla!
Gluteeniton
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Kaalikääryleiden ihana maku, mutta uusi helpompi tapa tehdä. Rullaa jauhelihatäyte kaalinlehtien väliin kääretortun tapaan. Tämä mehevä rulla vie kielen mennessään!

Reseptin ainekset 8 annosta
1valkokaali (8 kokonaista lehteä ja 3 dl kaalia hienonnettuna täytteeseen)
Täyte
1/2 dlpuuroriisiä
1 rklliha- tai kasvisfondia
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rklvoita
400 gnauta-sikajauhelihaa
1 muna
1/2 dlkuohu- tai vispikermaa
2 rklsiirappia
2 dlpersiljaa hienonnettuna
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
Pinnalle
2 rklvoita
2 rklsiirappia
Kaalikääretorttu – ohje:
- Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä isossa kattilassa noin 20 minuuttia. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Atulat tai pienet grillipihdit ovat tosi kätevät kaalinlehtien siirtämiseen. Nosta lehdet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan ja anna jäähtyä. Valuta loput kypsästä kaalista. Hienonna 3 desiä kaalin pieniä sisälehtiä täytteeksi.
- Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla voissa.
- Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon kaali, jauheliha, sipuli, muna, kerma, siirappi, persilja ja mausteet.
- Levitä 8 kaalinlehteä leivinpaperin päälle suorakaiteeksi (35 cm x 25 cm), niin että lehdet ovat pari senttiä limittäin.
- Levitä täyte levylle tasaisesti ja kääri kääretortun tapaan isoksi rullaksi. Vedä rulla leivinpaperin avulla uunipannulle. Vuole rullan pinnalle voilastuja ja valuta päälle siirappia.
- Paista kaalikääretorttua 175 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Valele kaalikääryleitä välillä kaalin paistoliemellä. Viipaloi ja tarjoa puolukoiden kanssa.