Maku

Kaalikääretorttu – tee syksyn suosikkiruoka uudella tavalla!

1 h 45 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 15 min
Kaalikääryleiden ihana maku, mutta uusi helpompi tapa tehdä. Rullaa jauhelihatäyte kaalinlehtien väliin kääretortun tapaan. Tämä mehevä rulla vie kielen mennessään!
GL
4.24
4
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (8 annosta)

  • 1valkokaali (8 kokonaista lehteä ja 3 dl kaalia hienonnettuna täytteeseen)

Täyte

  • 1/2 dlpuuroriisiä
  • 1 rklliha- tai kasvisfondia
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 400 gnauta-sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • 1/2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 rklsiirappia
  • 2 dlpersiljaa hienonnettuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 2 rklvoita
  • 2 rklsiirappia
Tulosta

Kaalikääretorttu valmistuu helposti näin:

  1. Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä isossa kattilassa noin 20 minuuttia. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Atulat tai pienet grillipihdit ovat tosi kätevät kaalinlehtien siirtämiseen. Nosta lehdet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan ja anna jäähtyä. Valuta loput kypsästä kaalista. Hienonna 3 desiä kaalin pieniä sisälehtiä täytteeksi.
  2. Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla voissa.
  3. Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon kaali, jauheliha, sipuli, muna, kerma, siirappi, persilja ja mausteet.
  4. Levitä 8 kaalinlehteä leivinpaperin päälle suorakaiteeksi (35 cm x 25 cm), niin että lehdet ovat pari senttiä limittäin.
  5. Levitä täyte levylle tasaisesti ja kääri kääretortun tapaan isoksi rullaksi. Vedä rulla leivinpaperin avulla uunipannulle. Vuole rullan pinnalle voilastuja ja valuta päälle siirappia.
  6. Paista kaalikääretorttua 175 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Valele kaalikääryleitä välillä kaalin paistoliemellä. Viipaloi ja tarjoa puolukoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.24