Kotivinkki

Kaalicarbonara – herkullinen pekonipasta savoijin- tai lehtikaalin kera

15 min
0
0

Salaatti samaan annokseen! Kokkaa herkullinen kaalicarbonara joko savoijinkaalista tai lehtikaalista.
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 1 pktpekonia (170 g)
  • 1 lsavoijinkaalia suikaloituna
  • 1salottisipuli
  • 1 ½ dlpastan keitinlientä
  • 2kananmunankeltuaista
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna
  • 1 ½ dlparmesaania raastettuna

Lisäksi

  • 400 gpastaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kaalicarbonara valmistuu näin:

  1. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista pannulla kypsäksi.
  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna salottisipuli. Lisää kasvikset pannulle pekonin seuraksi ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset, ja kaada seos koko ajan sekoittaen pannulle. Siirrä se syrjään liedeltä.
  5. Yhdistä pekoni-kaaliseos ja kuuma, hyvin valutettu pasta pastan keittokattilassa. Sekoita joukkoon rouhittu pippuri ja raastettu parmesaani. Tarkista lopuksi kaalicarbonaran maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kaalicarbonara heti.
MITÄ PIDIT?
0