4(6)
Kaali-makkarapiirakka
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Oktoberfest-henkinen kaali-makkarapiirakka syntyy kätkemällä makkaroita ja hapankaalia rapean voitaikinan sisään.
Julkaistu 15.11.2014
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
500 gvoitaikinaa
Täyte
1 kplsipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
400 ghapankaalia
120 gsmetanaa
2 rklhunajaa
2 tlsinappia
1 tlsuolaa
1 tlmeiramia
250 gbraatvurstia (tai krakovanmakkaraa)
Voiteluun
1 kplmunaa

Nosta pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää valutettu hapankaali, smetana ja mausteet. Hauduta kannella peitettynä noin 10 minuuttia. Jäähdytä täyte.

Halkaise makkarat pitkittäin ja puolikkaat vielä kahteen osaan.

Kauli taikinasta 30 × 40 cm:n levy. Leikkaa reunoista taikinapyörällä muutama suikale taikinan koristeluun.

Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä hapankaalitäyte levyn keskelle. Jätä molemmin puolin täytettä noin 10 cm tyhjää. Asettele makkarapalat rinnakkain kauttaaltaan täytteen päälle. Nosta taikinan reunat ylös ja nipistele sauma kiinni. Asettele leikkaamistasi suikaleista ristikko taikinakannen päälle. Voitele kaali-makkarapiirakka kananmunalla.

Paista kaali-makkarapiirakka 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.