Maku

Kaali-makkarapiirakka

50 min
5
0

Kaali-makkarapiirakka

Oktoberfest-henkinen kaali-makkarapiirakka syntyy kätkemällä makkaroita ja hapankaalia rapean voitaikinan sisään.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gvoitaikinaa

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 400 ghapankaalia
  • 120 gsmetanaa
  • 2 rklhunajaa
  • 2 tlsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmeiramia
  • 250 gbraatvurstia (tai krakovanmakkaraa)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Nosta pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää valutettu hapankaali, smetana ja mausteet. Hauduta kannella peitettynä noin 10 minuuttia. Jäähdytä täyte.

Halkaise makkarat pitkittäin ja puolikkaat vielä kahteen osaan.

Kauli taikinasta 30 × 40 cm:n levy. Leikkaa reunoista taikinapyörällä muutama suikale taikinan koristeluun.

Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä hapankaalitäyte levyn keskelle. Jätä molemmin puolin täytettä noin 10 cm tyhjää. Asettele makkarapalat rinnakkain kauttaaltaan täytteen päälle. Nosta taikinan reunat ylös ja nipistele sauma kiinni. Asettele leikkaamistasi suikaleista ristikko taikinakannen päälle. Voitele kaali-makkarapiirakka kananmunalla.

Paista kaali-makkarapiirakka 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä