Maku

Kaali-lohilaatikko

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Kylmäsavustettu lohi sujahtaa kaalilaatikkoon sujuvasti. Kermainen ja pehmeä kaali-lohilaatikko sulaa suuhun ja tuo kivaa vaihtelua kaalifaneille
GL
4.9
0
Julkaistu: 5.11.2005


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 800 gkeräkaalia
  • 2 kplsipulia
  • 1 dltäysjyväriisiä
  • 400 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 rkltuoretta tilliä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlhunajaa
Tulosta

Suikaloi kaali ja sipulit. Kypsennä kaali- ja sipulisuikaleet vähässä vedessä tai höyryssä välillä sekoittaen. Valuta lävikössä.

Levitä voideltuun uunivuokaan kaali-sipuliseos, riisi, lohiviipaleet ja mausteet kerroksittain. Sekoita ranskankerma, maito, muna sekä hunaja keskenään ja kaada vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti, kunnes kaali-lohivuoan pinta on kauniisti ruskistunut ja munamaito hyytynyt.

Tarjoa kaali-lohilaatikko raikkaan salaatin ja/tai puolukkahillon kanssa.

Kommentoi »