Kaali-lohilaatikko
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Kylmäsavustettu lohi sujahtaa kaalilaatikkoon sujuvasti. Kermainen ja pehmeä kaali-lohilaatikko sulaa suuhun ja tuo kivaa vaihtelua kaalifaneille
GL
4.5
Kuvat
Julkaistu 5.11.2005

Kaali-lohilaatikko
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 800 gkeräkaalia
- 2 kplsipulia
- 1 dltäysjyväriisiä
- 400 gkylmäsavustettua kirjolohta
- 2 rkltuoretta tilliä
- 1/2 tlmustapippuria
- 1 tlsuolaa
- 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- 4 dlkevytmaitoa
- 1 kplmunaa
- 1/2 dlhunajaa
Suikaloi kaali ja sipulit. Kypsennä kaali- ja sipulisuikaleet vähässä vedessä tai höyryssä välillä sekoittaen. Valuta lävikössä.
Levitä voideltuun uunivuokaan kaali-sipuliseos, riisi, lohiviipaleet ja mausteet kerroksittain. Sekoita ranskankerma, maito, muna sekä hunaja keskenään ja kaada vuokaan.
Paista 175 asteessa reilu tunti, kunnes kaali-lohivuoan pinta on kauniisti ruskistunut ja munamaito hyytynyt.
Tarjoa kaali-lohilaatikko raikkaan salaatin ja/tai puolukkahillon kanssa.