Kotivinkki

Kaali-kookoskeitto

30 min
0
0

Kaali-kookoskeitto

Herkullinen ja lämmittävä kaali-kookoskeitto saa jytyä inkivääristä, valkosipulista ja currytahnasta. Keittoon yhdistetään useampaa kaalilajiketta: kukkakaalia, keräkaalia ja lehtikaalia.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3–4 annosta)

  • 1–2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • puolikas chili
  • 2–3 cm:n palatuoretta inkivääriä
  • 1kukkakaali
  • 2porkkanaa
  • n. 500 gkeräkaalia
  • 3lehtikaalin lehteä
  • 2 rklöljyä
  • 3 rklcurrytahnaa
  • 6 dl(vettä
  • 2 rklkanafondia
  • 1 prkkookosmaitoa (400 g)
  • (tuoretta korianteria)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja leikkaa sipulit kuutioiksi. Hienonna valkosipulit. Viipaloi chili. Kuori ja hienonna inkivääri.

2. Irrota kukkakaalin kukinnot. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi keräkaali. Leikkaa lehtikaalin kova lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet.

3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää currytahna, chili ja inkivääri. Kuullota hetki. 

4. Lisää vesi, fondi ja kookosmaito. Kun liemi kiehuu, lisää kukkakaalit ja porkkanat. Anna kiehua 2 minuuttia.

5. Lisää loput kaalisuikaleet. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Viimeistele kaali-kookoskeitto halutessasi tuoreella korianterilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä