Maku

Kaakaoneliöt

45 min
5
1

Kaakaoneliöt

Iki-ihanat kaakaoneliöt hurmaavat yhä! Kokeile sinäkin tätä kahvipöydän suosikkiherkkua.
Teksti Marianne Isotalus, Emilia Kolari
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 125 gvoita
  • 3 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 50 gvoita
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 3 rklruokakermaa
  • 2 dltomusokeria

Lisäksi

  • Rouhittuja makeisia koristeluun

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Iki-ihanien kaakaoneliöiden ohje on Mariannen äidin keittokirjasta vuodelta 1970.

Valmista kaakaoneliöt näin:

Voitele suorakaiteen muotoinen, noin 3 cm syvä vuoka (koko 25 cm x 35 cm).

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat kevyesti ja lisää ne voivaahtoon vähitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Kaada joukkoon jauhoseos ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se vuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä vuoassa.

Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Hauduta varovasti minuutin ajan. Nosta kattila levyltä ja lisää kerma, sekoita hyvin.

Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle. Koristele rouhituilla makeisilla.

Kun kuorrutus on jähmettynyt, leikkaa kakku neliönmuotoisiksi paloiksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä