Maku

Kaakao-rahkakakku – vastustamaton yhdistelmä kaakaon makuista pohjaa ja vaniljaista rahkatäytettä

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Kaakao-rahkakakussa on runsaasti pohjataikinaa ja ihanan mehevä, vaniljalla maustettu rahkatäyte. Pohjataikinasta pyöritellään myös hauskat pallerot koristeeksi kakun pinnalle. Lukijamme Jaanan kaakaoinen ihanuus on parhaimmillaan hyvin jäähtyneenä.
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1muna
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • 3 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 100 gpehmeää voita
  • 2½ dlsokeria
  • 1–2 tlvaniljatahnaa tai -uutetta
  • 3munaa
  • 2 prk (à 250 g)maitorahkaa
  • ½ dlmaissitärkkelystä
Tulosta

Kaakaorahkakakku valmistetaan näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24–26 cm) reunan ja pohjan väliin. Voitele vuoka.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
  3. Sekoita täytettä varten pehmeä voi, sokeri ja vaniljatahna. Lisää munat ja maitorahka ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää maissitärkkelys siivilän läpi täytteeseen ja sekoita, kunnes seos muuttuu hieman kuohkeammaksi.
  5. Jaa pohjataikina kolmeen osaan. Levitä yksi osa vuoan pohjalle ja toinen reunoille, noin viisi senttiä korkeaksi. Reunoille on hyvä tehdä vaikka pieniä pötkylöitä, jotka voi painella reunaa ja pohjaa vasten.
  6. Kaada täyte pohjan päälle ja pyörittele loppu taikina palluroiksi täytteen päälle.
  7. Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan, mielellään yön yli.
MITÄ PIDIT?
0