Kaakao-rahkakakku – vastustamaton yhdistelmä kaakaon makuista pohjaa ja vaniljaista rahkatäytettä
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Kaakao-rahkakakussa on runsaasti pohjataikinaa ja ihanan mehevä, vaniljalla maustettu rahkatäyte. Pohjataikinasta pyöritellään myös hauskat pallerot koristeeksi kakun pinnalle. Lukijamme Jaanan kaakaoinen ihanuus on parhaimmillaan hyvin jäähtyneenä.
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.2.2020

Kaakao-rahkakakku – vastustamaton yhdistelmä kaakaon makuista pohjaa ja vaniljaista rahkatäytettä
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 200 gvoita
- 1 ½ dlfariinisokeria
- 1muna
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 dltummaa kaakaojauhetta
- 3 tlleivinjauhetta
Täyte
- 100 gpehmeää voita
- 2 ½ dlsokeria
- 1–2 tlvaniljatahnaa tai -uutetta
- 3munaa
- 2 prk (à 250 g)maitorahkaa
- ½ dlmaissitärkkelystä
Kaakaorahkakakku valmistetaan näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24–26 cm) reunan ja pohjan väliin. Voitele vuoka.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
- Sekoita täytettä varten pehmeä voi, sokeri ja vaniljatahna. Lisää munat ja maitorahka ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää maissitärkkelys siivilän läpi täytteeseen ja sekoita, kunnes seos muuttuu hieman kuohkeammaksi.
- Jaa pohjataikina kolmeen osaan. Levitä yksi osa vuoan pohjalle ja toinen reunoille, noin viisi senttiä korkeaksi. Reunoille on hyvä tehdä vaikka pieniä pötkylöitä, jotka voi painella reunaa ja pohjaa vasten.
- Kaada täyte pohjan päälle ja pyörittele loppu taikina palluroiksi täytteen päälle.
- Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan, mielellään yön yli.

Suklainen puolukka-rahkakakku
Kotivinkki

Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
Maku

Kolmen suklaan moussekakku
Kotivinkki

Appelsiinirahkakakku
Maku

Kesäkurpitsa-kaakaokakku
Maku

Kaakaopannukakku – marjasalaatti ja suklaa-kinuskikastike kruunaavat herkun
Maku

Puolukka-rahkakakku
Kotivinkki

Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla
Maku