Kotivinkki

Juustoraviolit ja sieni-salviavoikastike

1 h 15 min
0
0

Juustoraviolit ja sieni-salviavoikastike

Itse tehdyt juustoraviolit pääsevät oikeuksiinsa, kun kastike on simppeli.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

Pastataikina

  • 300 gdurumvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 3kananmunaa
  • 1–2 rklvettä

Juustoraviolit & sieni-salviavoikastike

    Täyte

    • 100 gsinihomejuustoa
    • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa

    Kastike

    • 200 gsieniä
    • 4valkosipulinkynttä
    • 100 gvoita
    • kourallinen salvianlehtiä
    • ½–1 dlpastan keitinvettä
    • mustapippuria

    Lisäksi

    • parmesaanijuustoa

    Tee näin

    1 h 15 min
    {
    AKTIIVINEN45 min
    PASSIIVINEN30 min

    Pastataikina

    1. Mittaa jauhot leikkuuterällä tai taikinakoukulla varustettuun monitoimi- tai yleiskoneen kulhoon. Lisää suola ja kananmunat joukkoon. Käynnistä kone ja vaivaa tasaiseksi.
    2. Lisää koneen käydessä tilkka vettä ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina tiiviisti muoviin ja nosta se jääkaappiin
    vetäytymään 30 minuutiksi.
    3. Jaa pastataikina 4 osaan ja veivaa yksi kerrallaan pastakoneen läpi. Aloita aina suurimmalla välillä, jauhota taikinalevy joka välissä hyvin. Pienennä koneen rakoa asteittain.
    4. Muotoile levy nauhoiksi, täytä ravioleiksi, käytä lasagnelevynä tai keksi uusia muotoja.
    5. Keitä tuorepasta aina runsaassa ja hyvin suolatussa vedessä noin 1–2 minuuttia.

    Juustoraviolit & sieni-salviavoikastike

    ½ annosta pastataikinaa
    1. Murusta sinihomejuusto tuorejuustoon.
    2. Jaa puolikas annos pastataikinaa vielä puoliksi ja veivaa pastakoneen suurimman raon läpi. Jauhota levyä ahkerasti. Pienennä rakoa asteittain, kunnes levy on noin 1,5 milliä.
    3. Laita levyn pitkälle reunalle 6 sentin välein nokare juustotäytettä 2–3 senttiä reunasta.
    4. Voitele levy nokareiden ympäriltä vedellä ja nosta vapaa sivu täytteen päälle. Painele levyt nokareiden ympäriltä kiinni ja leikkaa raviolit irti toisistaan. Tee sama toiselle taikinalle.
    5. Kiehauta isossa kattilassa reilusti hyvin suolalla maustettua vettä ravioleita varten.
    6. Viipaloi sienet ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi paistokasarissa ja paista sienet, valkosipulit ja salvianlehdet siinä. Mausta pippurilla.
    7. Lisää raviolit kiehuvaan veteen ja keitä 1–2 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta juustoraviolit voikastikkeeseen reikäkauhalla. Sekoita ja lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä. Tarjoile juustoraviolit ja kastike parmesaanin kanssa.

    Vinkki!

    Durumvehnä sopii pastan valmistukseen, koska siitä muodostuu sitkeä, mutta ei yhtä venyvä taikina kuin tavallisesta vehnästä. Taikina on helppo muovata ohueksi levyksi ja ravioleiksi.

    MITÄ PIDIT?
    0
    Katso myös nämä