Maku

Juustopogácsat

2 h 40 min
0
0

Juustopogácsat

Teksti Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 10 ghiivaa
  • 1/4 dlkevytmaitoa
  • 1 kplkeltuaista
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %)
  • 1 dlkermaviiliä
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 10 min

Hiero vehnäjauhot ja rasva murusiksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon ja lisää jauhoihin. Lisää loput aineet ja vaivaa tasaiseksi. Peitä kulho ja jätä taikina kohoamaan 2 tunniksi.

Pyöritä taikinasta pieniä, halkaisijaltaan noin kolmen sentin pallosia. Nosta pallot pellille leivinpaperin päälle ja paina niiden pintaan haarukalla ristikko. Sivele pogácsoiden pinta halutessasi munalla.

Paista pogácsoita 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Pogácsat säilyvät hyvin jääkaapissa,ja ne voi nopeasti lämmittää tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä