Maku

Juustokohokkaat

1 h
KA
3
0

Juustokohokkaat vaativat tekijältään hieman vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee. Näitä mehevän juustoisia herkkupaloja on lähes mahdoton vastustaa!
Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (6 annosta)

Juustokohokkaat

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 5 kplkeltuaista
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta salviaa (silputtuna)
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 5valkuaista

Koristeluun

  • 1/2 dltuoretta salviaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Juustokohokkaat valmistuvat näin:

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  2. Ota kattila liedeltä ja lisää keltuaiset yksitellen kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla, suolalla ja salvialla. Sekoita mukaan juustoraaste.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele kastikkeeseen varovasti. Jaa seos voideltuihin annosvuokiin ja koristele muutamalla tuoreella salvianlehdellä.
  4. Kypsennä kohokkaita 150-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Jos valmistat kohokkaan isossa uunivuoassa, paistoaika on silloin noin yksi tunti.
  5. Vältä uunin avaamista juustokohokkaiden paistamisen aikana. Tarjoa juustokohokkaat heti.

Muistathan, että vieraat odottavat aina kohokasta – ei toisin päin!

MITÄ PIDIT?
3