Juustokohokkaat

1 h
3
0

Juustokohokkaat

KA
0
3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 5 kplkeltuaista
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta salviaa (silputtuna)
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 5 kplvalkuaista

Koristeluun

  • 1/2 dltuoretta salviaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Ota kattila liedeltä ja lisää keltuaiset yksitellen kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla, suolalla ja salvialla. Sekoita mukaan juustoraaste.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele kastikkeeseen varovasti. Jaa seos voideltuihin annosvuokiin ja koristele muutamalla tuoreella salvianlehdellä.

Kypsennä kohokkaita 150-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Vältä uunin avaamista juustokohokkaiden paistamisen aikana. Tarjoa juustokohokkaat heti.

•Jos valmistat kohokkaan isossa uunivuoassa, paistoaika on silloin noin yksi tunti.

Vinkki!

Muistathan, että vieraat odottavat aina kohokasta – ei toisin päin!
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä