Maku

Juustokeksit ja liptauer-tahna (Chester-Keksand Liptauer )

1 h 10 min
3
0

Juustokeksit ja liptauer-tahna (Chester-Keksand Liptauer )

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

keksit

  • 150 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlmantelijauhetta
  • 100 gcheddarjuustoa (raastettuna)
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Liptauer-tahna

  • 250 gmaitorahkaa
  • 50 gvoita
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 kplmaustekurkkuja (silputtuna)
  • 75 gruohosipulia (silputtuna)
  • 1 rklkapriksia
  • 1 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlcayennenpippuria
  • 1/4 tljuustokuminaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi tahnaksi. Muotoile taikinasta Ø noin 5 cm pötkö, kääri se kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 225-asteeseen. Leikkaa taikinapötkö noin 1/2 cm paksuiksi kekseiksi ja nosta keksit pellille leivinpaperin päälle. Keksit eivät leviä paljon uunissa, joten suuria välejä ei tarvitse jättää. Paista yhtä juustokeksipellillistä kerrallaan noin 10 minuuttia.

Sekoita kaikki liptauer-tahnan ainekset tasaiseksi. Voit surauttaa Liptauer-tahnan myös monitoimikoneessa, jolloin sipuleita ja suolakurkkuja ei tarvitse erikseen silputa. Anna tahnan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Tarjoile Liptauer-tahnaa juustokeksien kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä