3(2)
Juustokeksit ja liptauer-tahna (Chester-Keksand Liptauer )
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
20.9.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 kpl
keksit
150 gvoita
4 dlvehnäjauhoja
2 1/2 dlmantelijauhetta
100 gcheddarjuustoa (raastettuna)
100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
1 kplmunaa
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
Liptauer-tahna
250 gmaitorahkaa
50 gvoita
1 kplsipulia (silputtuna)
1 kplmaustekurkkuja (silputtuna)
75 gruohosipulia (silputtuna)
1 rklkapriksia
1 1/2 tlpaprikajauhetta
1 tlsinappia
1 tlsuolaa
1/2 tlcayennenpippuria
1/4 tljuustokuminaa
1/4 tlvalkopippuria

Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi tahnaksi. Muotoile taikinasta Ø noin 5 cm pötkö, kääri se kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 225-asteeseen. Leikkaa taikinapötkö noin 1/2 cm paksuiksi kekseiksi ja nosta keksit pellille leivinpaperin päälle. Keksit eivät leviä paljon uunissa, joten suuria välejä ei tarvitse jättää. Paista yhtä juustokeksipellillistä kerrallaan noin 10 minuuttia.

Sekoita kaikki liptauer-tahnan ainekset tasaiseksi. Voit surauttaa Liptauer-tahnan myös monitoimikoneessa, jolloin sipuleita ja suolakurkkuja ei tarvitse erikseen silputa. Anna tahnan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Tarjoile Liptauer-tahnaa juustokeksien kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo