Kotivinkki

Juustokeitto ja pähkinä-taatelileivät

0
0

Juustokeitto ja pähkinä-taatelileivät

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

JUUSTOKEITTO:

  • 2 isoajauhoista perunaa
  • 1 lkasvislientä
  • 1keskikokoinen keltasipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • nokarevoita
  • 1½ dlkermaa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlvahvaa juustoa raasteena
  • ripausvalkopippuria

PÄHKINÄ-TAATELILEIVÄT:

  • 12vaaleaa leipäpalaa (esim. setsuuria)
  • 1½ dlkuivattuja kivettömiä taateleita
  • 1½ dlhasselpähkinöitä ja/tai paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
  • 250 gmascarpone-juustoa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

TARJOILUUN:

  • tilkkakurpitsansiemenöljyä
  • noin 1 dlpaahdettuja kurpitsansiemeniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne kattilassa kasvisliemessä pehmeiksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit voissa pehmeiksi ja lisää ne kattilaan. Keitä 2–3 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella.

3. Sekoita vehnäjauhot kermatilkkaan. Lisää kerma-jauhoseos ja loput kermasta kattilaan koko ajan keittoa sekoittaen. Lisää hetken kuluttua juustoraaste. Keitä 2–3 minuuttia, kunnes jauhot kypsyvät ja keitto suurustuu. Maista ja mausta ripauksella valkopippuria.

4. Tee leivät. Pane taatelit, pähkinät ja mascarpone-juusto tehosekoittimen kulhoon ja anna seoksen käydä tasaiseksi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

5. Paahda leivät. Levitä taateli-pähkinälevitettä puolelle leivistä. Paina loput paahdetut leipäpalat kansiksi. Halutessasi leikkaa leipien kuoriosa pois. Halkaise leivät puoliksi tai kolmion muotoisiksi.

6. Koristele juustokeitto tilkalla kurpitsansiemen-öljyä ja kurpitsansiemenillä. Tarjoa keitto ja leivät alkuruokana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä