Maku

Juustokakkupalat

1 h 10 min
4.3
2

Juustokakkupalat

Tarjoa paistettu juustokakku vaihteeksi suloisina neliöinä. Näiden juustokakkupalojen herkullinen muropohja maustetaan sitruunalla ja tuorejuustotäytteen juju ovat herkulliset hillotäplät.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Murotaikinapohja

  • 150 gvoita (kylmää)
  • 1 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3/4 tlleivinjauhetta
  • 1 kplkeltuaista
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomusitruunan raastettu kuori)

Täyte

  • 600 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 4 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlhilloa (kirsikka)

Päälle

  • 1 dlhilloa (kirsikkahilloa kuumennettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita kuutioitu voi, sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi.

Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin nyppimällä voin ja kuivat aineet toisiinsa ja sekoittamalla sitten mukaan keltuaisen.)

Taputtele murotaikina leivinpaperilla vuoratun, suorakaiteen tai neliön muotoisen (20 cm x 30 cm) reunallisen vuoan pohjalle.

Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se saa hieman väriä.

Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, munat ja sokerit keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.

Nostele täytteen päälle hillonokareita kahden lusikan avulla.

Paista 150-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy reunoilta mutta on silti keskeltä vielä hieman tytisevä.

Leikkaa juustokakku neliöiksi vasta täysin jäähtyneenä. Parhaimmillaan rakenne on, jos annat juustokakun odottaa leikkaamatta jääkaapissa seuraavaan päivään.

Viimeistele kakku lämmittämällä hilloa mikrossa tai kattilassa ja pirskotelemalla sitä kakun päälle.

Vinkki!

• Kirsikkahillon tilalla voit käyttää mustaherukka- tai vadelmahilloa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä