Maku

Juustokakkupalat – kolmen kerroksen kirsikkaleivoksia koristavat hilloraidat ja tuoreet kirsikat

4 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Juustokakkupalat valmistuvat kätevästi pellillä! Levystä on helppo leikata sopivan kokoisia herkkupaloja tarpeen mukaan, ja siitä riittää jaettavaa isommallekin porukalle. Leivosten pohjassa maistuu hasselpähkinä ja täytteessä valkosuklaa sekä kirsikka.
GL
4.2
0


Ainekset (12–15 palaa)

Pohja

  • 2 dlhasselpähkinäjauhetta
  • ½ dlperunajauhoja
  • 4munan valkuaista
  • 2 dltomusokeria

Valkosuklaatäyte

  • 6liivatelehteä
  • 4 dlvispikermaa
  • 600 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 gvalkosuklaata
  • 2 rklsitruunan mehua

Pinta

  • 2 dlvalkosuklaatäytettä
  • 1½ dl + 1 rklkirsikkahilloa (esim. St. Dalfour)

Viimeistely

  • kirsikoita
Tulosta

Juustokakkupalat leivotaan näin:

  1. Sekoita pähkinäjauhe ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vatkauksen aikana. Kääntele kuivat aineet valkuaisvaahtoon.
  2. Levitä taikina leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen suorareunaiseen vuokaan, (noin 22 x 25 cm).
  3. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Liota täytteen liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa kerma ja tuorejuustot kulhoon. Vatkaa vaahdoksi.
  5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa kermaseokseen.
  6. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.
  7. Ota täytteestä 2 desiä erikseen kulhoon. Lisää kirsikkahillo. Jos hillossa on paljon paloja, voit soseuttaa sen sauvasekoittimella tai haarukalla ennen lisäämistä.
  8. Kaada vaalea täyte ensin pohjan päälle. Levitä kirsikkatäyte ohuesti pinnalle.
  9. Lusikoi hillosta pieniä nokareita täytteen päälle. Vedä cocktailtikulla marmorikuvioita kakun pintaan.
  10. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään hyytymään vähintään 4 tunniksi. Viimeistele kakkupalat tuoreilla kirsikoilla.

Vinkki!

Voit tehdä juustokakun myös pyöreään (Ø 26 cm) irtopohjavuokaan.

MITÄ PIDIT?
4.2
Kommentoi »