Kotivinkki

Juustokakkujäätelö – New York Cheesecaken makumaailmasta inspiroituneen jälkkärin kruunaavat kuumaa kahvi-suklaakastike ja jäiset vadelmat

10 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen10 h
Juustokakkujäätelöä parempaa (ja ihanamman makuista) jälkkäriä et hevillä löydä! Se on näppärä valmistaa etukäteen, joten h-hetkellä sinulle jää enemmän aikaa herkutteluun. Kahvilla maustettu suklaakastike ja vadelmat tekevät jäädykkeestä vieläkin vastustamattomamman.
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (8–10 annosta)

  • 3kananmunaa
  • 2 dltomusokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (150 g)ranskankermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklsitruunan mehua

Keksiseos

  • 12digestivekeksiä
  • 50 gvoita
  • 2 tlkanelia

Lisäksi

  • 3 dljäisiä vadelmia

Kahvi-suklaakastike

  • 150 gtummaa suklaata
  • 2 rklvoita
  • 1½ dlvahvaa kahvijuomaa
Tulosta

Juustokakkujäätelö valmistetaan näin:

  1. Murskaa keksit muruksi. Joukkoon saa jäädä isompiakin paloja. Sulata voi ja sekoita se ja kaneli keksimurujen joukkoon.
  2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa. Mittaa tomusokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet huolellisesti ja vatkaa sitten valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa vielä kerma omassa kulhossaan pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, vanilja­sokeri ja sitruunan mehu isossa kulhossa. Kääntele seoksen joukkoon keltuais-tomusokerivaahto, kermavaahto, keksimurut ja valkuaisvaahto. Kaada seos noin 1,5 litran vetoiseen, pakastusta kestävään astiaan. Tasoita pinta. Peitä astia foliolla ja pakasta noin 10 tunnin ajan.
  4. Valmista kahvi-suklaakastike. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita kuuma kahvi suklaan joukkoon.
  5. Tarjoa jäisiä vadelmia ja kuumaa kahvi-suklaakastiketta jäätelön kanssa.
MITÄ PIDIT?
0