Juustoiset persimonijoulutortut – makean persimonin ja suolaisen juuston yhdistelmä koukuttaa joulun suosikkiherkussa

35 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen15 min
Juustoiset persimonijoulutortut ovat ihania suolaisenmakeita herkkupaloja! Kun korvaat perinteiset joulutorttujen täytteet persimoneilla sekä tuore- ja sinihomejuustolla, on makuelämys taattu.
KA
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (10 kappaletta)

Tortut

  • 1 pkt (500 g)lehtitaikinaa
  • 2persimonia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 100 gtuorejuustoa
  • 125 gsinihomejuustoa

Voiteluun

  • 1muna
Tulosta

Juustoiset persimonijoulutortut valmistetaan näin:

  1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuutioi persimonit. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista persimoneja muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää vaahterasiirappi ja sitruunamehu ja kääntele hetki pannulla.
  3. Murenna sinihomejuusto ja sekoita se notkistettuun tuorejuustoon.
  4. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Lusikoi taikinan keskelle ensin tuorejuustoseosta ja sen päälle persimonikuutioita.
  5. Leikkaa kunkin neliön nurkkiin viillot ja yhdistä kulmat keskelle tähtitortuksi. Voitele tortut munalla. Paista torttuja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa ohjeet, joilla valmistat perinteiset joulutortut ja suolaiset joulutortut. Poimi myös reseptit illansistujaisten herkulliseen torttubuffaan.

MITÄ PIDIT?
0