Juustoiset persimonijoulutortut – makean persimonin ja suolaisen juuston yhdistelmä koukuttaa joulun suosikkiherkussa
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minJuustoiset persimonijoulutortut ovat ihania suolaisenmakeita herkkupaloja! Kun korvaat perinteiset joulutorttujen täytteet persimoneilla sekä tuore- ja sinihomejuustolla, on makuelämys taattu.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.12.2019

Juustoiset persimonijoulutortut – makean persimonin ja suolaisen juuston yhdistelmä koukuttaa joulun suosikkiherkussa
Reseptin ainekset (10 kappaletta)
Tortut
- 1 pkt (500 g)lehtitaikinaa
- 2persimonia
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 rklvaahterasiirappia
- 1 rklsitruunamehua
- 100 gtuorejuustoa
- 125 gsinihomejuustoa
Voiteluun
- 1muna
Juustoiset persimonijoulutortut valmistetaan näin:
- Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutioi persimonit. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista persimoneja muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää vaahterasiirappi ja sitruunamehu ja kääntele hetki pannulla.
- Murenna sinihomejuusto ja sekoita se notkistettuun tuorejuustoon.
- Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Lusikoi taikinan keskelle ensin tuorejuustoseosta ja sen päälle persimonikuutioita.
- Leikkaa kunkin neliön nurkkiin viillot ja yhdistä kulmat keskelle tähtitortuksi. Voitele tortut munalla. Paista torttuja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa ohjeet, joilla valmistat perinteiset joulutortut ja suolaiset joulutortut. Poimi myös reseptit illansistujaisten herkulliseen torttubuffaan.

Suolaiset joulutortut – kokeile uudenlaisia täytteitä ja ihastu!
Maku

Pinaatti-fetatortut
Maku

Joulutortut suolaisella täytteellä – kutsu ystävät glögille ja kata pöytään helppo torttubuffa!
Maku

Juurespasteijat – helpoissa suolapaloissa on kunnolla kasviksia, juustoa ja makua
Kotivinkki

Lihapasteijat – pyöräytä mausteiset suolapalat illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin
Kotivinkki

Pienet pinaattipiiraat – ruokaisissa minipiiraissa ihastuttaa maukas juusto
Maku

Pienet vuohenjuustopiiraat – söpöissä minipiirakoissa on Italian lipun värit
Maku

Punajuuri-vuohenjuustopaistos rapeiden filotaikinakerrosten päällä
Kotivinkki