Maku

Juustoiset kesäkurpitsarullat

55 min
4.5
0

Juustoiset kesäkurpitsarullat

GL
KA
MU
0
4.5
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 50 gpurjoa (silputtuna)
  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 400 graejuustoa
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 500 gkesäkurpitsaa

Kastike

  • 200 gruoanvalmistusjogurttia
  • 1/2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (rasvaa 9-11 %) (raastettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna rasva kasarissa ja kuullota siinä purjosilppu. Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet. Anna hautua muutaman minuutin ajan ja lisää pannulle lohkotut kirsikkatomaatit. Mausta seos kasvisliemikuutiolla, yrttimausteella ja hienonnetulla basilikalla. Sekoita lopuksi täytteen joukkoon juustot.

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa niistä kannat pois. Vuole kurpitsoista juustohöylällä pitkittäin viipaleita. Asettele viipaleet leikkuulaudalle ja annostele reilu ruokalusikallinen täytettä viipaleen toiseen päähän. Kieritä viipaleet rullalle ja nosta ne voideltuun uunivuokaan pystyyn vieriviereen.

Sekoita jogurtin joukkoon suola ja kaada seos rullien päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä