Maku

Juustoinen voitaikina ruokaisille piirakoille

45 min
3
0

Juustoinen voitaikina ruokaisille piirakoille

MU
0
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 200 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1 dlvettä (kylmää)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa kulhoon rasva, jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.

Lisää neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kiedo taikina tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

Kauli reilu puolet voitaikinasta piirasvuoan (Ø 28 cm) kokoiseksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä vuokaan täytteet, kauli loppu taikina kanneksi ja pistele se haarukalla. Paista piirakka kypsäksi.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä