Maku

Juustoinen spelttiboston

2 h
4
0

Juustoinen spelttiboston

MU
KA
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsiirappia
  • 2 tlsuolaa
  • 3 dlspelttijauhoja
  • 9 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 50 gvoita
  • 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Pinnalle

  • 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon siirappi, suola ja spelttijauhot. Alusta taikinaan hiivaleipäjauhot vähitellen ja lisää loppuvaiheessa joukkoon öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla (noin 30 × 50 cm). Sivele levylle pehmeä voi, juustoraaste ja ruohosipuli. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 16 palaan.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 28 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat. Nosta palat vuokaan vieri viereen. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Ripottele spelttibostonin pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
•Vie juustoinen spelttiboston tarjolle vuoassaan. Irrota vuoan reuna ennen tarjoilua. Jokainen voi murtaa sormin leivästä palan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä