Maku

Juustoinen makaronilaatikko

1 h
5
0

Juustoinen makaronilaatikko

Makaronilaatikko on lasten ikisuosikki! Juustoraaste tekee laatikosta extraherkullisen.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gmakaronia
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 tloreganoa
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Munamaito

  • 2 kplmunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa

Päälle

  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (2 dl raastettuna)

Voiteluun

  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ne siivilässä. Lisää makaroneihin hieman öljyä, jotta ne pysyvät irtonaisina.

Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja sipulisilpun kanssa pannulla. Mausta seos oreganolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Riko munat kulhoon. Lisää maito ja suola.

Kaada puolet makaroneista voideltuun vuokaan. Levitä päälle jauheliha, loput makaronit ja juustoraaste. Kaada päälle muna-maitoseos.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä