Maku

Juustoinen lehtikaalikeitto

30 min
KA
MU
4.09
1

Lehtikaalikeitto on soseutettu maitopohjainen keitto, joka sopii niin alkuruoaksi kuin pääruoaksi hyvän leivän kanssa.
Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (4 annosta)

  • 350 glehtikaalia
  • 1 kplsipulia
  • 3 rklvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 250 gsulatejuustoa (paloiteltuna)
  • 2 rklomenaviinetikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlchilirouhetta

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista lehtikaalikeitto näin.

Paloittele lehtikaali ja sipuli.

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja kuullota siinä vihannekset. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki.

Lisää maito kertakaatona voimakkaasti sekoittaen ja kiehauta keitto. Sekoittele, jotta keitto ei pala pohjaan. Laske lämpö minimiin ja lisää loput aineet. Anna lehtikaalikeiton hautua kannen alla noin 10 minuutin ajan.

Soseuta lehtikaalikeitto ja tarkista maku.

•Lehtikaalin sijasta voit käyttää keittoon pinaattia tai mangoldia.

MITÄ PIDIT?
4.09