0(0)
Lämmin juustodippivuoka on illanistujaisten ihanin yhteinen jaettava
Gluteeniton
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Paista camembertkiekko ja lisukkeet vaivattomasti samassa astiassa. Dippailuruoka toimii koleana iltana kuin villapaita konsanaan! Tarjoile lisukkeena rapeakuorista leipää.
16.11.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 (125 g)camembertjuusto (esim. Pirkka Parhaat)
2valkosipulinkynttä
4 rklhunajaa
Lisäksi
4omenaa
1pieni (noin 1 kg) myskikurpitsa
1 rsviinirypäleitä
100 gpähkinöitä
½ rkusalviaa
2 rkloliiviöljyä
½ tlsuolaa

Juustodippivuoka – ohje:

  1. Huuhtele omenat, kurpitsa ja viinirypäleet. Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat neljään osaan. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi.
  2. Laita kurpitsat uunivuokaan. Lisää öljy ja suola. Sekoita. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista.
  3. Ota juusto paketista ja leikkaa pintaan veitsellä muutama viilto. Kuori ja suikaloi valkosipulinkynnet. Paina valkosipulit juuston viiltoihin ja valuta päälle hunajaa.
  4. Aseta juusto kurpitsalohkojen keskelle vuokaan. Lisää omenat, viinirypäleet, pähkinät ja salvianlehdet.
  5. Kuumenna uunissa 15 minuuttia. Tarjoa heti.

Vinkki!

Tarjoa lisukkeena rapeakuorista leipää. Rentojen illanistujaisten tarjottavaksi sopivat lisäksi myös maissikoirat, joita dipataan cheddarjuustokastikkeeseen.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.