Maku

Juusto-seesamikeksit

1 h 30 min
5
0

Juusto-seesamikeksit

MU
0
5
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Mureat ja maukkaat juustokeksit valmistuvat helposti. Cheddarjuuston sijaan voit tehdä juustokeksit myös parmesaanista.

Ainekset (20 kpl)

  • 2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1 tlsuolaa
  • 75 gvoita (kylmää)
  • 100 gcheddarjuustoa (raastettuna)
  • 2 rklseesaminsiemeniä (mustia)
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Sekoita monitoimikoneessa jauhot, suola ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi.

Lisää juustoraaste ja seesaminsiemenet. Sekoita nopeasti. Lisää jogurtti ja anna koneen käydä 10–20 sekuntia, kunnes seos on tasaista.

Muotoile taikina jauhotetulla alustalla tangoksi (Ø 4 cm) ja kääri se leivinpaperiin. Siirrä jääkaappiin tunniksi.

Leikkaa taikinarulla puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperille uunipellille.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kauniin värisiksi ja kypsiksi. Jäähdytä juusto-seesamikeksejä ritilällä.

Tarjoa juusto-seesamikeksit lohi-wasabitahnan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5