5(2)
Juusto-seesamikeksit
Munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Mureat ja maukkaat juustokeksit valmistuvat helposti. Cheddarjuuston sijaan voit tehdä juustokeksit myös parmesaanista.
8.12.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 kpl
2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
1 tlsuolaa
75 gvoita (kylmää)
100 gcheddarjuustoa (raastettuna)
2 rklseesaminsiemeniä (mustia)
1 dlturkkilaista jogurttia

Sekoita monitoimikoneessa jauhot, suola ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi.

Lisää juustoraaste ja seesaminsiemenet. Sekoita nopeasti. Lisää jogurtti ja anna koneen käydä 10–20 sekuntia, kunnes seos on tasaista.

Muotoile taikina jauhotetulla alustalla tangoksi (Ø 4 cm) ja kääri se leivinpaperiin. Siirrä jääkaappiin tunniksi.

Leikkaa taikinarulla puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperille uunipellille.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kauniin värisiksi ja kypsiksi. Jäähdytä juusto-seesamikeksejä ritilällä.

Tarjoa juusto-seesamikeksit lohi-wasabitahnan kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo