Maku

Juusto-paistikeitto

1 h
3
0

Juusto-paistikeitto

Teksti Polven juustola
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gporsaanlihasuikaleita
  • 150 gsaunapalvikinkkua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 10 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1 tlrosmariinia
  • 2 rklspelttijauhoja
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 150 gleipäjuustoa (kuutioituna)
  • 1 kplkeltuaista
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 kpltomaattia (lohkottuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN25 min

Leikkaa possunsuikaleet ja palviliha pieniksi kuutioiksi. Paahda lihakuutiot padassa öljytilkkasessa. Lisää vesi, liemikuutio ja rosmariini tai kumina. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
Sekoita jauhot maitoon ja lisää seos keitokseen. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää leipäjuustokuutiot ja keitä vielä muutama minuutti.
Vatkaa keltuainen kermaan. Nosta keitto liedeltä ja kaada kermaseos joukkoon vähitellen sekoittaen, ettei se kokkaroidu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaatit juusto-paistikeiton joukkoon.
Tarjoa juusto-paistikeiton paahdetun ruisleivän kera.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä