Maku

Juusto-pähkinäruudut

1 h 40 min
MU
KA
0
0


 

Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 kpl)

  • 5 dlomenatäysmehua
  • 2 rklhunajaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 kplkuivahiivapussia
  • 10 dlsämpyläjauhoja (3-viljan)
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Pinnalle

  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Kuumenna mehu hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 asteiseksi).

Lisää mehun joukkoon hunaja ja suola. Sekoita hiiva sämpyläjauhoihin ja lisää seos nesteeseen.

Alusta taikinaan jauhot vähitellen.

Lisää pähkinärouhe ja juustoraaste alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

Painele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

Ruuduta taikina taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla neliöiksi.

Kohota juusto-pähkinäleipää liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Ripottele pinnalle emmentaljuustoraaste ja hasselpähkinärouhe. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Siirrä kypsä peltileipä jäähtymään leivinritilälle.

MITÄ PIDIT?
0