Maku

Juusto ja kultapäärynät

2 h 5 min
GL
KA
LA
MU
5
0

Herkät ja makeat kultapäärynät kruunaavat juhlavan juustolautasen!
Tulosta
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 150 gvalkohomejuustoa (Castello Golden)

Kultapäärynät

  • 3 kplpäärynää
  • 1 dlsokeria

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista päärynät jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa huolellisesti pestyt päärynät erittäin ohuiksi viipaleiksi. Kaada lautaselle sokeri. Paina viipaleet molemmin puolin sokeriin ja levitä päärynät pellille leivinpaperin päälle niin, etteivät ne ole yhtään päällekkäin. Anna viipaleiden kuivua uunissa ensin 160 asteessa 15 minuuttia. Käännä viipaleet ja jatka seuraavat 15 minuuttia. Alenna lämpö 125 asteeseen ja anna viipaleiden kuivua rapsakoiksi, eli noin tunnin verran. Käännä muutaman kerran. Anna jäähtyä. Tarjoile kauniin kultaisiksi muuttuneet päärynäviipaleet hyvän juuston ja makean viinin kera.

MITÄ PIDIT?
5