Maku

Juusto ja hunajamantelit

1 h 15 min
GL
KA
MU
3.71
0

Täyteläinen juusto saa seurakseen makeat ja paahteiset hunajamantelit sekä pinjansiemenet. Yksinkertainen ja täydellinen herkku!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gjuustoa (esim. Kolatun Waldemar-kuttucheddar)
  • 150 gmanteleita (kuorittuja)
  • 80 gpinjansiemeniä
  • 2 dljuoksevaa hunajaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Ota juusto huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua. Viipaloi se.

Paahda paistinpannussa ilman rasvaa ensin mantelit ja sitten pinjansiemenet kauniin ruskeiksi. Varo polttamasta niitä!

Yhdistä mantelit ja pinjansiemenet hunajaan.

Tarjoa juustoviipaleet hunajamanteleiden kanssa väliruokana, ennen varsinaista jälkiruokaa.

Manteli-hunajaseoksen voit tehdä jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen peitettynä jääkaapissa. Voit korvata pinjansiemenet pähkinöillä. 
MITÄ PIDIT?
3.71