Kotivinkki

Juurisellerikeitto – silkkinen sosekeitto viimeistellään timjamilla maustetuilla ruiskrutongeilla

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Juurisellerikeitto on arjen luottoruoka! Nopeasti valmistuvaa keittoa voi muunnella oman maun ja kaapin sisällön mukaan.
KA
5
0
Julkaistu: 21.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 700 gjuuriselleriä
  • 2hapanta omenaa (kotimaista)
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklvoita
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 2 tlhunajaa
  • ½ tlkuivattua timjamia
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 dlkuohu-, ruoka- tai kaurakermaa

Ruiskrutongit

  • 2viipaletta ruisleipää (esim. Real)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • tuoretta timjamia
Tulosta

Juurisellerikeitto – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa selleri paloiksi. Poista omenoista siemenkodat, mutta kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia voissa kattilassa. Lisää vesi ja fondi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Mausta keitto hunajalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto sauva sekoittimella sileäksi. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
  4. Leikkaa ruisleipä kuutioiksi. Paista leipäkuutiot öljyssä rapeiksi. Mausta timjamilla. Tarjoa krutongit juurisellerikeiton kanssa.

Vinkki!

Sosekeittoon saat upotettua myös jääkaapin vihanneslokeroon unohtuneet ja nuupahtaneet juurekset.

Kommentoi »